Tuesday, 7 February 2012

ASAM PEDAS SELERA KAMPUNG, JALAN PM3, PLAZA MAHKOTA, BANDAR HILIR, MELAKA

Ini pulak tempat kedua yang kita orang singgah masa cuti maulud nabi sabtu lepas di Melaka.....keje makannn je keluarga nih kan?...ish ish ish. Macam yang asam pedas malinja tu jugak, tempat nih dah jadik port makan kami sekeluarga sejak berzaman lagi masa anak2 duk dalam pram lagi.
Kat sini saya tak berapa rekomen sangat la asam pedas dia sebab biase jer tak leh lawan la malinja tu tetapiiiiiiii.....yang best giler kat sini gulai masak lemak cili api ketam, masak lemak cili api udang galah, masak lemak daging salai, kerabu mangga, ayam kampung goreng berempah dan ikan bakar terubuk.... bila cicah ngan sambal dia.....aduihhhh bolih mengigau dan cakar2 dinding la malam2!!.. kebetulan ari tu pulak ade udang galah size besor....kepala saje dah segenggam weii!
Lokasi nye tengah2 bandar, kat hujung Jalan PM3 sebelah Pahlawan Walk Market dan dekat jer ngan Mahkota Parade. Pukul 12 hingga 1 tgh hari leh gerenti la tak de meja kosong sure kene berdiri nyer. Orang2 Singapore berduyun datang kat restoren nih.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

15 comments:

  1. dah nama blog jalan2 n makan2..kena makan jelah kan pap n-tiq..hehe..lagi 2 minggu balik jb,suggest la tmpat makan best2 lagi kat jb 2...

    ReplyDelete
  2. OOO Errah cuti semester ker....jaga2 jgn mkn byk sangat masa cuti tu hehehe

    ReplyDelete
  3. Kami pun selalu ke sini. Banyak pilihan lauk yg best dan servis pun cepat.

    ReplyDelete
  4. oo ye ke Aziela...memang beh sini tapi selalu penuh jadik kene berdiri jer tunggu meja kosong

    ReplyDelete
  5. menarik lah tempat ni... leh cuba ni... my fav udang galah ada kat sini... kalau dapat disertakan price makanan2 kat sini lagi mudah kami nak membudjed... apa2 pun thank for sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ wana nanti len kali saya pegi sini saya klik klik klik kat menu dia hehe...udang/ketam tak fix bergantung pada size tapi biase antara 20- 30 hengget sekor

      Delete
  6. kt sini? baru last week pg.. mak oii.. mahal sesangat..!! kwn porO amik sekeping ikan terubuk dgn telor dadar pastu air sirap. mencecah rm20..!! tercekik nak makan..!! saya just take sekeping pari saiz pling kecik, telor dadar dgn air sirap limau.. mencecah rm9.00!! mahal!! myb sbb femes~ tp hrga rm20 mmg x leh blah.. mcm pakat hentam kromo jer letak haarga~ sudahlah kami studnt~ dtg melaka nk tgk tmpt sejarah~ skli kena kaw2~

    ReplyDelete
  7. Salam papa ntik.. nice nicknm.. sy nk tanya tahu x mana2 kedai mkn yg ada belangkas.. mengidam.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAMIDAH....you orang johor? sebab kat kota tinggi ada gerai yg femes sangat jual masakan belangkas..."gerai belangkas mahkota"

      Delete
  8. betul2... pernah cuba, tu pun org belanja, hehehe... try sekali siput gonggong... :)

    ReplyDelete
  9. http://kingchickenwingkcw.blogspot.com/ follow lah kami jugak...hehehe....

    ReplyDelete
  10. official website for asam pedas selera kampung
    http://www.asampedas.my

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!