Tuesday, 7 February 2012

KARI KEPALA IKAN HAJAH RAHMAH, Km 9, BUKIT KATIL, MELAKA

Member salu pesan kalu pegi Melaka mesti singgah sini. Jadi cuti Thaipusam SEMALAM dalam perjalanan pulang ke Johor Bahru, saya call semula dia nak konpom lokasi gerai ni. First time nih! Tak susah sangat nak carik. Sampai simpang Kings Hotel, belok kanan pastu kat traffic light kedua belok kanan lagi. Lebih kurang 1 km bolih nampak gerai ni....kalu nampak kereta banyak parking kiri kanan makne nye dah sampai la tu.
Mak aiiii.... punye la ramai orang penuh sesak....meja semua penuh nasib baik bila sampai ngam2 jer dapat satu meja untuk 6 orang. Pelayan pun ke hulu ke hilir tak terlayan la nampak jadi saya pegi dapur sendiri book kepala ikan 2 bijik (RM65)...tapi dia potong separuh la so tu yang tak best nye.
Gulai masak lemak pucuk ubi dan sotong goreng tepung tersangat marbeles jadi sapa2 sampai sini mesti order nih. Lauk2 lain pun ada.
Lepas tu, jangan lupa beli pisang goreng atau ubi goreng atau jemput pisang.....macam2!!
Dalam keter semer tido kekenyangan termasuk ler saya hahaha....habih sapa bawak keter?....mem Mama-NtiQ laaa yang jadik co-pilot kesiannn.....
Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Photobucket
Photobucket

8 comments:

  1. Selalu nampak kereta penuh, tapi setiap kali lalu situ, mesti kami tengah 'berkejar' untuk menyelesaikan beberapa urusan. Nanti nak cuba juga....

    ReplyDelete
  2. rugi x pegi kan dekat jer ngan rumah tapi service x brapa bagus...kelam kabut nampak pekerja dia....baik Aziela gi ambik sendiri semer hidangan tu jangan tunggu dia orang

    ReplyDelete
  3. Ohhh sedapnya, dah lama tak makan asam pedas melaka nie, last time masa time belajar kat uitm lendu dulu aje, itupun bila family datang ambik during semester break aje

    ReplyDelete
  4. wah... sampai tertidur kekenyangan tu... mesti sedap sangat kari kepala ikan kat situ... kalau turun melaka teringin gak menerai kari kepala ikan tu... nampak sangat menyelerakan...

    ReplyDelete
  5. Ramai juga ya org makan2 kat kedai di atas ni. mesti sedap. Suami saya pun hantu kari kepala ikan.

    ReplyDelete
  6. jun dah byk kali kali mkn kat sini..cuma susah sket la nak parking sbb dia betul2 tepi jalan. mmg kna ambik sendiri tiap kali g sini..tp yg last skali g, tgh2 mkn ada plak tahi cicak atas meja..potong stim tul, trus ilang selera makan,hehehhe. (psst! papa-ntiq..tu pengalaman aje ye..saje nk share..x d kna mengena ngan makanan kat situ ye...hehe)

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!