Monday, 27 February 2012

SATAY WAK RADOL, JOHOR BAHRU

Satay Wak Radol ni memang femes kat JB. Sebelah Pasir Gudang Highway. Ramai orang datang tambah sat/sun. Orang veteran macam saya nih yang dah terer tang makan-makan satay nih, rasa nya biase je, nothing special....hmmm malam SABTU LEPAS  order 30 batang tapi satu tak masak langsung..dia kasik yg belum bakar....nak komplen ke?? ....ok lah sangka baik lah...kebetulan tukang masak demam kot.


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

24 comments:

  1. Kalau masuk JB mesti sesat.... Kalau nasib baik, jumpalah juga tempat makan yang sedap..kalau x, belasah saja..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. kat sini tak berapa sedap ...cuba warisan wak radol kat taman kemas ..maybe adik beradiknyer kot sebab tu ada nama wak radol , semuanyer sedap ada sate , soto, mee sop siap lada jeruk tapi kena mintak baru bagi, yong tahu kat sini pun ok dari yang kat angsana ntah apa rasa..tapiii kena sabar menunggguuuuu lama ...sbb servis lambat

    ReplyDelete
  3. lagi satu nak sate sedap kat d'impian taman impian emas marvellous rasanyer lagi sedap dari wak radol...tetel kat tengah tengah sate yang paling aku suka..cubalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ informasi bagus saya pegi kt d'impian tu nanti

      Delete
  4. satey kat sebelah maybank taman pelangi pon apa lebih kurg nya.. besau-besau. cuma environment macam tak best laa. tepi lorong je. so paham-paham.

    oh ya. satey kat BBU. itu sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo x penah lak saya gi sana...depan masjid pelangi tu kan...nampak masa lalu ngan keter je

      Delete
  5. Assallammualaikum... sumer dlm ni mgkin penggemar SATAY kan?? apasalahnyer cuba satay saya pulak, sekadar 5 batang, kalo tidak menepati rasa tekak, mgkin satay sy x sedap la... cuma kurang promosi sajer tu yg ramai x tau.. Selamat Datang Ke Restoran Anggun Taman Tampoi Utama (no. 20, jln srp perkasa 2/18. tmn tampoi utama j.b) "Origina Thai Food" Satay ayam, lembu & kambing, rojak satay (mesti cuba), rojak buah, tauhu bakar, otak kempas & pepes (hujung mggu shj)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole emel no tepon ? azfar_elias@yahoo.com

      Delete
  6. Saya kalau balik jb, memang wajib tapau satay kat warisan wak radol yg kat tmn kemas tu. Kadang beli sampai 50 cucuk sbb sate x kl ni xda yg sesuai ngan tekak saya. Tapi sekarang ni kuah kacang dia ada kureng sikit..
    Restoran anggun saya belum berkesempatan cuba lagi walhal mak bapak n adim beradik sy yg kat jb tu suka benor makan kat situ. Kata dorg sedap. .even ayah saya yg punyalah cerewet bab makan kat luar pun x komplen. Maknanya memang sedap lah. Menu wajib dorg ialah tomyam and paprik. Pasni saya nak singgah cuba lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKUBLUES....restoren anggun kat larking perdana ke yg kat perling?...saya pun belum cuba nanti nak kene terjah sana pulak...TQ sudi singgah blog saya ya!!

      Delete
  7. Kalau nak try sate yg best sy cadangan satu tempat kat gelang patah..
    mmg terbaik..
    hari Selasa tutup ..

    Ni lokasi dia..
    http://goo.gl/maps/OuaTS

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum.... saya merupakan penjual satay johor di bintulu , sarawak.. kalau korang dtg ke sana sudi2kanlah datang ke gerai satay sya.... saya merupakan penjual satay generasi kelima dr moyang saya...layari fb saya untuk maklumat lebih lanjut k.
      di satay johor (delious,sweet,tasty)

      Delete
  8. adsatay di restoren Arenna gelang patah cuba lah rasa kami baru bniaga selama setahun alhamdulillah sambutan kebanyakan dari org singapura. kami akan tambah manu baru adsatay celup, satay yg ada skg: ayam,lembu,kambing babat. cuba rasa dan nilai satay kami kalau sedap dtg lg

    ReplyDelete
  9. sate kat restoran agus taman u pon sedap juga...ada variasi la.. nak gi wak radol tak sabar nak nunggu..n malas nak cari parking..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAKI MAKAN....parking nak gi wak radol memang susah lagi pun bahayer skit tepi highway pasir gudang tu kalu bawak anak2 kecik. Lori banyak lalu lalang.

      Delete
  10. dah cuba sate taman molek di pasar borong pandan... makan satenya saja dah cukup... tak payah sos... cuba sate kambing & daging...

    ReplyDelete
  11. Salam posa bang..

    Pekena satey Willy kat Bangi.. gerenti meletop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ROZEMAN....dah dengar sate nih nanti kalu saya kebetulan sampai kat Bangi gerenti saya singgah!!

      Delete
  12. Salam, kalau nak cuba sate Ruby aka Sate Saga boleh singgah ke gerai kami yang trletak bsebelahan Galeria Kotaraya )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ROSZA ROZALI.....no problem. Nanti saya singgah kalu kebetulan lalu situ.

      Delete
  13. informasi yg bagus..sy ni minat sgt dgn satay.. keep posting ya!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEINH .....tq bebanyak. Kat johor byk kedai2 satay yg femes. Wak Radol ni rasanye biase je nothing special.

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!