Thursday, 8 March 2012

RESTOREN BOTAK, JOHOR BAHRU

Unik kan nama?? Yang penting sedap...tambah hari tu kawan yg belanja so lagi la sedap.

Lokasi nye dekat area Grand Bluewave hotel (address kat bawah tu)......pandai2 la cari sendiri ye sebab masa kawan bawak hari tu pun susah nak cam. Speciality nye ASAM PEDAS.....alamak asam pedas lagi apa nih!....TAPI yang ni lain dari yang lain sebab dia hanya akan masak bila kite order ......biase nye kite ceduk jer lauk kan, ini kan pulak masa lunch time. Kedai ni femes jugak dengan otak2, sotong bakar dan lain2. Semua seafood. Ikan sini fresh2 so apa je masakkan semua best.

Tokey dia cina (tak botak pun) tapi ramai melayu datang sini. Masa tengah sembang2 terserempak dengan kawan pak haji senior manager baru habis makan (pak haji kata halal....so halal la kan).  Kedai ni luas, dua pintu tapi semua meja penuh dan kawan cakap tiap hari macam ni. Gambar sultan johor makan sini pun ada kat dinding. Dengar kabar VVIP dan orang2 media yg femes macam Zakiah Anas pun singgah sini.

So apa lagi tunggu2, jommm terjah...


PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

21 comments:

  1. boleh ke makan kat sini.. tokey cina.. erm.. pekerja yg masak?? was-was la pulak walaupon asam pedas dia mcm memanggey-manggey..

    ReplyDelete
  2. Papa, tergelak plak bila terbaca pasal soalan papa sapa2 nak meminang anak papa tu..hehehe.. nak tanya status halal restoran baru jadi botak ni... bukan apa, cuma kalau boleh dapatkan yg sahih kehalalannya untuk mendapatkan keberkatan dalam hidup.

    ReplyDelete
  3. hmmm nasihat yg bagus Alang dan Cik Nad. Masa tu saya tak check label halal kat restoren tu sebab nampak ramai org melayu makan termasuk pak haji...nanti saya akan pastikan terlebih dahulu

    ReplyDelete
  4. hmmm nasihat yg bagus Alang dan Cik Nad. Masa tu saya tak check label halal kat restoren tu sebab nampak ramai org melayu makan termasuk pak haji...nanti saya akan pastikan terlebih dahulu

    ReplyDelete
  5. hope papa ntiq tgk status halalnya.. org melayu mkn x menunjukkan sesebuah kedai tu halal~ bila cina tauke. kena tgk pekerja yg masak.. islam ke melayu? brg dibeli dikhuatiri bercampur dgn tidak halal.. was2.. just give some my opinion~ anywys.. nice entry~

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ poroni hoho...nak kene beringat selalu.

      Delete
  6. 1 thing, kadang2 yg masak pun Melayu, Islam atau pun Indon Islam, tapi tak tahu barang dan bekas diguna. Zaman sekarang kan memang susah betul nak cari yg halalan toibahh... cam saya suka makan seafood kat Restoran Todak di Kg. ORang Asli Masai, tpai macam2 rumours lak kata ada kata halal, ada kta tak, bila ke sana kadang tcari2 gak tanda halal, tapi ramai orang Islam makan, bertudung, pah Haji segala, ermmm kena confirm betul2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul brader kadang tu konpius jugak....kita ikut kata hati sendiri la gak nye. kalu was2 baik tak payah. kan?

      Delete
  7. Arkitek Kertas Malaysia dan Alang tu orang yg sama , nama aje tukar, hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKITEK KERTAS MALAYSIA....orait no problem. Nanti follow blog saya ok TQ

      Delete
  8. tempat ni antara kedai mkn kegemaran Tuanku & kerabatnye. kedai ni baru je renovate, dulu cuma 1 pintu je, kalo x silap bulan puasa thn lps dia buat. specialty dia Asam Pedas.

    lokasi mmg tersembunyi sikit, bersebelahan dgn rumah lama zaman british (Bkt Meldrum), ni GPS coordinate dia 1.460770, 103.767595

    tentang status halal dia, x sure, kene call tanye tokei dia la samada ada sijil halal ke x. tukang masak plak campur melayu & cina, so cm mane tu..???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALBERT BAKER....hmmm kene renung2 dulu tu.

      Delete
  9. Sye pon penah bf nasi goreng ikan...nice isi ikan di goreng ranggup di letakkan dlm nasi...mula2 tgk..ala nasi kosong jerk..past nampak ikan..tersenyum..sodap...asam pedas pon sodap..nnt sye pi lg skali...sye tgkkan logo halal nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti tolong tanyakan status halal tempat ni....untuk ilangkan syak wasangka bloggers semua. Saya kurang pasti skit pasal ni tapi nampak ramai orang2 melayu situ.
      Siapa ni...kalu guna 'anonymous' ni susah nak kenal...nanti follow yer blog saya TQ

      Delete
  10. Mcm nk gi tp xtau ok ke x statusnya tu.. sbb mmg mencari asm pds yg di msk bile di order ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu was was baik jgn pegi sbb nnt berdosa...byk lg tempat kite bolih pegi..betol tak?

      Delete
    2. Asam pedas tasek ada. Depan dengan tasik utara

      Delete
  11. Asam pedas ikan merah tak halal ke? byk btul was2 dlm hati uol ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nye dia orang tak pertikai ikan tu...memang halal ikan...tapi penggunaan pinggan mangkuk, periok masak dan lain....tak pe....kalau ada was-was lebih baik jauhi....kalau takde was was bolih teruskan

      Delete
  12. Takde pun tanda halal kat Kedai ni..huhuhu

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!