Friday, 30 March 2012

RAHMAT IKAN BAKAR, PASIR GUDANG, JOHOR

Kedai Rahmat ni dah bertapak kat Kampung Pasir Putih hampir 25 tahun dan saya dah singgah sini berpuluh kali sejak zaman bujang lagi sampai dah ada 4 orang anak....tapi masih lagi tak puas2 makan ikan bakar dia.... Yang sebenar nye ikan siakap tu di goreng tapi entah kenapa lekat dengan panggilan "ikan bakar" rahmat.
Keistimewaan towkey En Rahmat ni dia suka bergaul, bersembang dan menegur pelanggan2 hmmm susah nak jumpa....tapi sekarang dia dah uzur dan berkerusi roda. Bisnes disambung olih anak lelaki tapi personal touch kureng laaaaa tak macam bapak dia.
Satu lagi keistimewaan restoren rahmat ini ialah service yang VERY cepat...lepas order jer, tak sampai 5 MINIT dah sampai semua hidangan..BETUL!!
Waktu berniaga dari 10.30pg sampai 3.30 ptg jer dan meja sentiasa penuh. Lokasi di NO:3 JALAN PANTAI, KAMPUNG PASIR PUTIH, PASIR GUDANG.

Harga sini murah...ikan siakap yang besar pun antara RM25 - RM30 jer. Lain2 masakan pun ada seperti lauk udang, ayam dan lain.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

28 comments:

  1. dah lama xbalik johor...minggu ni nak balik la..nak makan puas2...hehe

    ReplyDelete
  2. Jangan sampai muntah Edy haha..

    ReplyDelete
  3. saya tinggal di skudai. tapi jarangla saya menapak ke pasir gudang.. ada kesempatan saya akan cari kedai ini memandangkan bro sejak bujang katanya dah makan disini sampai dh beranak 4 hehe =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke Mr PinGu...TQ yer sudi komen dan follow.

      Delete
  4. Hi papa NtiQ, tempat makan ni memang sedap best. I pun pernah jejak makan kat tempat Rahmat. Ikan siakap dia memang sedap especially ngan kicap bawang tu.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
  5. kena singgah gak bila pergi johor

    ReplyDelete
    Replies
    1. MamaEma mesti mau singgah kalu tak rugi...

      Delete
  6. Hi, how you doin'? Really nice of you to drop by my pondok.
    Regret bahasa saya sebelum Merdeka, now out of tune, but boleh la faham 36%, ha ha.
    I enjoyed looking thru your well taken pics here, very nice.
    I have always loved ikan goreng.

    I lived in Johore once, a long time ago, at Bukit Serene, dekat tu rumah besar, you know who, quite near to Mechinta hotel.
    You have a nice day, keep well.
    Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle Lee ni memang everywhere tinggal dari local sampai overseas...berapa amoi you sudah tackle? hehe
      Nanti follow my blog ok TQ Uncle Lee.

      Delete
  7. Hi Again, I lupa mention, love your humour, if you "antiq", I am jurassic, ha ha ha.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tapi hati mesti muda betul tak Uncle Lee!!

      Delete
  8. WOW! memang buka selera la tengok isi ikan tu..walau kenyang pun confirm 3 pinggan jalan lagii...

    salam kenal =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu 4 orang makan dan kene order 2 ikan bakar nanti tak puas...confirmed!!
      salam perkenalan Paragass...TQ kerana follow!

      Delete
  9. aduhhh. best nya nie.. nenek tdk pernah pun ke sampaian ke sana.. tgu Papa-Ntiq offer nenek makan nie.. bila la tuuu.. he he

    ReplyDelete
  10. ni memang kedai wajib say asinggah kalau ke Pasir Gudang Outstation..Kobis masak lemak,sambal bilis petai, ngan Udang Goreng nya memang menjadi Pilihan..Siakap tu memang dh wajib..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau...saya nampak gambar2 azim kat blog tu..hepi jer dia jalan2 klik sana klik sini :)

      Delete
  11. cari nenek di.www.http://fiza848.blogspot.com/
    selamat mencuba ya.. nenek tunggu jemputan nie

    ReplyDelete
  12. pernah makan kt rahmat.... tmpt memang selalu penuh...kena reserve baru pergi...hehe
    service memang cepat and lauk pun boleh tahan sedap... :D

    ReplyDelete
  13. Papa NtiQ: walaupun Nekcik dah lama tinggalkan kpg tu..tapi makanan johor tetap di hati...pantang tengok gerai asam pedas...briyani gam..murtabak..dan putu piring kuning (memang takkan jmpa di kl ni ) tunggu Nekcik balik kpg..lupa dirilah nekcik memborong!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK orang JB jugak ke....balik la sini sekali sekala jamah lauk2 johor nanti kempunan pulak hehe

      Delete
  14. mmmm..mmg best kt sini.. dulu saya selalu p makan dgn officemate.. kami suka oder ikan siakap n udang goreng.. mmg maveles, mkn dgn nasi panas2.. nasi guna beras Tajmahal lak tu.. x terasa kat tekak.. sedar2 dh abis.. lps makan, dapat pisang.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. NONIE SUPIAN....oo ye ke dan kalu kenyang sangat ambik pisang makan kat opis...habih dah kasik free kan hehe

      Delete
  15. Teringin nak mkn sini...selalu dengar org ckp kat sini best mkn...sabtu nie nak turun JB..tapi x tahu ler sempat x nak ke Pasir Gudang nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZUERIENA....owh kalu dtg pasir gudang wajib tuh rahmat..pegi jangan tak pegi :))

      Delete
  16. dah lama tul xg sana....dulu every week mesti inspector2 Shell belanja. Skang sejak da kijer gomen ni da xg da...Miss that moment

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Kalu tak silap sampai kul 3 petang je

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!