Tuesday, 13 March 2012

RESTOREN A. HASSAN, SEKSYEN 13, SHAH ALAM

Kalau balik Shah Alam wajib makan lunch kat sini. Saya memang peminat Restoren Hassan nih sejak dia bukak kedai first kat Taipan USJ. Makanan2 sini kesemua ala Kelantan dan untuk semua masakan dia hanya guna ayam kampung.
Alamat: No.43 Jalan Lawan Pedang 13/27, Seksyen 13, Shah Alam. Waktu perniagaan 10.30pg - 5.30 ptg (JUMAAT CUTI...jgn lupa!!)


Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

17 comments:

  1. ei, kat Shah Alam ke ni. Tak perasan lah pulak.

    ReplyDelete
  2. as salam.. sy pnh lunch d cnie.. ayam kg mmg femes n time kami pegi mmg full house btl.. kereta kena park jauh.. he2

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu klANA...parking susah skit sbb ramai

      Delete
  3. saya pun pernah makan kat sini...ok la jugak...lunch hour mmg ramai org mkn kat kedai ni...

    ReplyDelete
  4. hurrm.. yummy2. cm nk try gk ler :)

    ReplyDelete
  5. Restoran A Hassan ni memang banyak cawangan. Time saya keja KL tahun lepas, saya regular customer kedai dia yg kat Cheras, jalan ke HUKM.

    ReplyDelete
  6. Oldstock - eh tak tahu pulak ada branch kat cheras! Saya hanya discover kat USJ tahun 97/98.

    ainnoraini - yes kene dtg awal2 kalu tak kene parking jauh2

    cplud miera - bila nak dapat 1st baby hehehe....

    ReplyDelete
  7. @papa-ntiq: soalan itu...phew.... hehehe

    ReplyDelete
  8. Kat Shah Alam memang banyak restoran masakan melayu yg best2. Sampai tak tau nak pi yg mana satu... Boleh cuba ayam kampung pulak lepas ni........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juadah bolih cuba Restoren Hatinie kt shah alam...semua resipi kelantan

      Delete
  9. nampak mcm rest melayu.. tp nama mcm rest mamak. hehehe.. kat area bangi ade tak yg best Papa-N ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish cikwiduri restoren melayu sejati tuh...hmm bangi bolih try Red Wok atau Ana Ikan Bakar Petai (saya dah try kat cawangan asal di kuantan) atau Restoren Yati Ayam Percik (saya dah try kat cawangan asal di kota bharu)

      Delete
  10. kat shah alam memang banyak restoren melayu, senang nak makan, kena ngan selera dan konfiden sikit bila yang kerja tu orang kita

    ReplyDelete
  11. Selain waktu lunch ptg ada jual tak ayam kampun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZUENA QISYA.....lauk dan gulai ayam kampung hanya masa lunch time je. Petang tak ade.

      Delete
  12. Selalu lalu.. tp x sempat nk try lg.. slalu dgr org ckp sedap..kedai temerloh catering pn org ckp sedap..sape yg suke patin masak tempoyak bole la try..x abes terjah lg shah alam ni. tp setakat ni kalo nk mkn nasi ayam penyet mmg wong solo seksyen 7 la yg terbaek. kalo nasi grg aym panggang mmg kedai kopi pak ngah seksyen 8 dkt ipk selangor yg best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIN..TQ kerana informasi yang baik. nnt saya terjah hehe

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!